Embert kutyájáról

Embert kutyájáról

Az etetés, mint szeretetnyelv

2018. június 19. - doriangray

Biztos mindenkinek van egy kellemes emléke a nagyiról és az édességet rejtő otthonkájáról, vagy épp a cukorkákat rejtő konyhai fiókról. A mi mamánk soha nem jött haza úgy a munkából, hogy ne vett volna nekünk valami finomságot. Kifejezve ezzel azt, hogy mennyire szeret minket, és hogy gondolt ránk. Mi meg nagy boldogan rohantunk mindig a konyhába :)

4cff097d63ba15ef86b55d5387c8fa8f.jpg

Ez a fajta szeretet-kifejezés a kutyázásban is tetten érhető. Elég csak az utcán sétálva körbenézni, (bár valós adatokat nem tudok mondani), elég nagy százalékban látunk a gazda mellett elhízott, túlsúlyos kutyákat, akik lassított felvételben, egykedvűen poroszkálnak a gazdáik mellett. Pedig mi csak jót/ a legjobbat akarjuk a kutyáinknak. Keressük az ínyenc jutalomfalatokat, a kutyacsokit, már van kutyafagyi, és kutyasör. Az asztal mellől az utolsó falat persze, hogy Fifikének jár, hiszen "milyen aranyosan néz, biztos éhes".

De vajon tényleg ez a legjobb, amit adhatunk nekik? Vagy ez csak a mi fejünkben létezik, hogy az ételen és az etetésen keresztül fejezhetjük ki érzéseinket? Ez az, amire feltétlenül szüksége van a kutyának?

Úgy gondolom, hogy az étel, mint erőforrás természetesen fontos szerephez jut a kutya életében. De a kutya szeretetét pusztán az eltúlzott etetéssel meg tudjuk vásárolni? Nem hinném. A kutya szemében csak egy két lábon járó etetőgéppé válunk, aki nagyon messze áll attól a vezetőtől, akire a kutya felnézhet, és követhet. Pedig ahhoz, hogy a mi zajos, nyüzsgő, néha kaotikusnak tűnő világunkban a kutyánknak biztonságot tudjunk nyújtani, hogy a kutyánk nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog legyen, erre lenne inkább szüksége.

35844706_10213553093555825_662215254746333184_n.jpg

És a lehető legtöbb együtt töltött időre, amit viszont ténylegesen a kutyával való foglalkozás tölt ki. Nem az internetet bújom, miközben unottan dobálom Bobbynak a labdát, vagy ha leráncigál a kutya a futtatóra, én megszűnök létezni számára, és én is csak a társaság miatt járok le, közben rá se bagózok, mi történik a kutyámmal.

És arról még nem is beszéltünk, hogy mennyi egészségügyi problémát okozhat náluk is az elhízás, és a nem megfelelő mozgás, de ez legyen az állatorvosok asztala, és beszéljenek ők is róla, mert egészségügyi és viselkedésbeli problémákat is okozhat az etetés. 

Úgyhogy úgyis jön a bikiniszezon, készítsük kutyáinkat is, hogy ők is jól mutassanak a nyáron ;)

#beachbody

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://embertkutyajarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8214058192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása