Embert kutyájáról

Embert kutyájáról

Kérdezz és a kutyád válaszol

2018. május 01. - doriangray

Gondolkoztál már azon, miért pont AZT A kutyát választottad magad mellé? Mi az, amit csak neki köszönhetsz? Ami talán meg se történt volna, ha Ő nincs?

A kulcs ezekben a kérdésekben rejlik, ha nem tetted még fel magadnak ezeket a kérdéseket, akkor itt az ideje. Ha pedig nem tudod rá a válaszokat, akkor még az út elején vagy. Nem tudod, mit tud és akar tanítani neked a kutyád, akkor kezdj el kicsit kívülről nézni kettőtökre. Figyeld, hogy viselkedik a kutyád különböző szituációkban. Megugat másokat az utcán? Fél az idegenektől?  Ha úgy érzem, hogy hülyeséget csinál, rá szoktam szólni? És ért is belőle? Vagy épp hogy mindent ráhagyok? Stb...

A kutya viselkedése mindig visszatükröz egy kis darabot belőlünk. Ha ő áll előre a csatasorban, azt jelezheti, hogy úgy érzi, nem vagyunk képesek kezünkben tartani az irányítást, neki kell hát megvédenie minket. Ha mindent megengedhet magának, egyből ki fogja használni, és a fejünkre nő. Pontosan tudja, hogy nem leszünk képesek irányítani, azt csinálhat, amit akar. Sokszor a gyereket pótolja a családban, és úgy is van kezelve. Mint egy elkényeztetett gyerek, aki követelőzhet a vacsoránál, mert addig addig ugat, és nyüszög, amíg csak pottyan valami az asztal alá. Vagy addig hordja utánunk a labdáját, amíg végül csak eléri a célját és eldobjuk neki. Így viszont elindul az ördögi kör, a kutya ráébred nagyságára, felismeri hogy "taszíthat minket szolgasorba" :D.

A másik oldalon pedig ott áll a karakán, határozott gazda, aki képes egy pillantásával agyon nyomni egy érzékenyebb kutyát, aki úgy érzi, hogy ő mindent jobban tud, és majd ő megneveli a kutyát. Nem dicsér, csak elvár. Így a kutya mit tehet, nem dolgozik szívesen, ott van és lehet hogy meg is csinál mindent, de nem boldog, mert agyon frusztrálják az elvárások, az hogy sose tudja mikor csinált jót, a rászólásoktól megfeszül és ezek ahogy sok emberben is, nyomot hagynak a kutyában is.

Vedd észre, hogy egyik se jobb a másiknál, ha én túl kedves, túl megengedő vagyok, ahogy a kutya, úgy az embertársaid is a fejedre nőhetnek, akár a munkában, akár csak a buszon teljesen rád pakolva, vagy a sorban eléd tolakodva, ahol még lehet te kérsz elnézést. Ha pedig túlzottan határozott vagy, és domináns, úgy érzed, hogy te vagy az, aki miatt forog a Föld, gondolkozz el azon, hogy lehet másnak is igaza, hogy a munkahelyeden is előrébb lehet jutni azzal, ha néha dicsérsz is, ha nem gázolsz át másokon.

Kérdezd a kutyádat magadról. Ő válaszolni fog. Légy figyelmes a kutyáddal és embertársaiddal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://embertkutyajarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4113882598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása