Embert kutyájáról

Embert kutyájáról

Amikor itt az ideje, hogy tanuljunk

2018. április 27. - doriangray

Az első posztban egy ideálisnak mondható állapotot vázoltam fel a tudatos kutyaválasztással, ám ez valljuk be, még eléggé gyerekcipőben jár.

Úgyhogy most azokhoz szólnék, akik már együtt élnek egy vagy több kutyával, akiknek vannak problémáik és nem feltétlenül találják egymást. Azoknak itt a lehetőség, hogy változtassanak, hiszen ha már velünk él egy ilyen fantasztikus lény, mint a kutya, miért ne taníthatna nekünk valamit.

oh_master_teach_me_how_to_stand_up_5999312447.jpg

Az első lépés megtétele mindig a legnehezebb, ez pedig nem más, mint hogy szembenézek a problémával. Az élet más területein is gyakran választjuk inkább a könnyebb utat, és inkább elkerüljük, megpróbálunk nem is tudni róla. Gond van a párkapcsolatunkban? Inkább megtartom magamnak, magamban zsörtölődök, újabb tüskéket szerezve, minthogy leüljek és megbeszéljem azt a párommal. A kutyám megugatja a járókelőket, a  szembe jövő idegen kutyákat? Inkább átmegyek a túloldalra, vagy este sétáltatom a kutyát, amikor már nincsenek az utcán, ahelyett hogy esetleg megpróbálnám megérteni, hogy miért is csinálhatja ezt a kutyám, és utána megpróbálnám orvosolni a problémát. Ne bántsa az önérzetedet, ha esetleg ebben segítséget kell kérned, keress fel egy hozzáértő kutyaiskolát, ott el fognak juttatni titeket a megoldásig. De azért igenis meg kell dolgozni. A siker itt sem hullik majd az öledbe. Nem lesz ott anyuci és apuci, aki a feneked alá tolja a BMW-t, nincsen instant megoldás, nem fognak kikeverni semmiféle gyógyszert, amitől egyik pillanatról a másikra lesz egy jó kutyád. Ez csak és kizárólag rajtad múlik. A befektetett energiádon, a hozzáállásodon, az alázaton, azon hogy mennyire leszel képes akár önmagadon túllépve segíteni egy másik lényen, hogy jobban legyen. Hiszen pl. egy frusztrált kutya ugyanolyan stressztüneteket produkálhat, mint az ember.
És igen, a szembenézés magunkkal a legijesztőbb dolog, de túllépni önmagunkon a legfelemelőbb érzés, főleg ha ezt másért tesszük. Egy életre hálás leszek a kutyámnak azért, hogy rárakott erre az útra, és hogy neki köszönhetően én is továbbadhatom mindezt másoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://embertkutyajarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8913873452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása